Glutenvrije pepernoten zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije pepernoten zonder geraffineerde suiker

Print Friendly, PDF & Email

Wil je liever pepernoten zonder geraffineerde (bewerkte) suiker en zonder tarwe, maak dan dit lekkere recept. En deel ze daarna ook lekker uit. Zou Sinterklaas ook van glutenvrije pepernoten houden?

 

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom (bakmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout).
  3. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten (gesmolten kokosolie, vanille extract en amandelmelk) en vermeng deze daarna met de droge ingrediënten. Kneed alles goed door elkaar zodat het een beslag wordt.
  4. Maak dan van het deeg kleine balletjes. Het deeg kan wat brosser zijn, omdat er geen gluten inzitten. Hierdoor kan het wat sneller uit elkaar vallen. Dit los je op door er kleine balletjes te maken met je vingers.
  5. Bak de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak ze in ongeveer 15- 20 minuten mooi bruin.
  7. Mmm lekker opeten en uitdelen!

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 25 gram amandelmeel
  • 150 gram kokosolie
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 12 gram speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • snuf zout
  • 75 ml amandelmelk (zonder suiker)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*