Lemon blueberry cake

Lemon blueberry cake

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben een groot fan van de receptenboeken van Rens Kroes. Zij maakt lekkere recepten die niet alleen gezond zijn maar ook nog eens heel erg lekker. In haar laatste boek staan weer lekkere taart en cupcakes recepten in. Het allereerste recept dat ik maakte is lemon blueberry cake, zo’n lekkere cake die je ook heel goed voor een picknick kunt gebruiken. De bodem is heerlijk krokant.

Natuurlijk heb ik toestemming gevraagd aan Rens om haar recept te mogen plaatsen, maar dan met een foto van mijn taart erbij. Ze schreef:  Bedankt voor de complimenten! Wat leuk dat je al iets uit het nieuwe boek hebt gekookt. Je mag het recept plaatsen. Leuk als je me laat weten wanneer het recept online staat.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Stop de droge ingrediënten voor de bodem in een grote kom, roer goed en voeg dan de rest van de ingrediënten voor de bodem toe.
  3. Roer alles nog een keer goed door en schep het dan in de springvorm.
  4. Druk het deeg uit over de bodem.
  5. Zet de springvorm 20 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.
  6. Schakel de oven dan terug naar 160 graden Celsius.
  7. Zet de springvorm op een groot stuk bakpapier en draai de vier uiteinden dicht, zodat er een papieren lekbakje onder de vorm ontstaat.
  8. Klop ondertussen de 4 eieren voor de vulling luchtig in een grote kom.
  9. Rasp 1 citroen er boven.
  10. Pers de citroenen uit tot je 100 ml sap hebt en voeg het dan toe.

  1. Doe de rest erbij behalve de blauwe bessen en de garnering en roer weer goed door.
  2. Strooi de blauwe bessen over de afgekoelde korst en schenk de vulling er over heen.

  1. Zet de springvorm met het papieren lekbakje nu 40-45 minuten in de oven.
  2. Laat de taart daarna 30 minuten afkoelen en zet de taart vervolgens 2 uur in de koelkast om goed op te stijven voor het beste resultaat.

  1. Decoreer de taart met verse bessen, bramen en frambozen ( of naar eigen inzicht).

Tip: Deze taart is 4 dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de diepvriezer.

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 175 gram volkoren speltmeel ( of andere meel)
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • snufje zeezout
  • 85 ml ahornsiroop
  • 100 gram kokosolie, zacht
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de vulling

  • 4 eieren
  • geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
  • 2-3 citroenen voor het sap
  • 2 eetlepels volkoren speltmeel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 175 gram blauwe bessen

Voor de topping

  • Verse blauwe bessen, bramen, frambozen, 1 bloem

Verder nodig

  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • 2 grote kommen
  • Garde
  • Pers en Rasp

 

Bron: http://www.renskroes.com/

UIt haar boek

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*