Lemon curd

Lemon curd

Print Friendly, PDF & Email

Maak eens lemon curd, natuurlijk kun je dit in de winkel kopen maar er gaat niets boven eigengemaakte lemon curd. Probeer het zelf eens uit!

[/ingredients]

  1. Pers de citroenen uit. Doe het sap in een steelpan.
  2. Voeg de boter toe en laat dit op een laag vuur smelten.
  3. Mix in een kom de eieren met de suiker.
  4. Schenk het boter-citroensapmengsel bij het eimengsel.
  5. Roer dit goed door elkaar met een garde en stop dit terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook.
  6. Als het kookt draai je het vuur laag en laat op laag vuur nog 2 min. doorwarmen. Blijf roeren totdat de massa dik genoeg is.
  7. Schenk de massa door de zeef in een andere schaal en bedek de lemoncurd met bakpapier, leg het bakpapier op de lemon curd, zodat er geen vel op komt. (Of schenk de lemon curd in een schone, uitgekookte pot van ca. 400 ml en bewaar het in de koelkast).
  8. Zet de schaal nu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven voor je de lemon curd gaat gebruiken.

[/ingredients]

Bewaren

Lemon Curd kun je ondanks dat je gebruikt maakt van rauwe eieren 10 dagen goed gekoeld bewaren op voorwaarde dat je gebruik maakt van schoon bestek. Natuurlijk ruik en proef je van te voren even of het nog goed is!

Gebruik je voor

Lemon Curd kun je gebruiken voor je vulling in een sponge cake maar ook als topping. Het is ook erg lekker in je yoghurt.

 

Ingrediënten

 

  • 2 citroenen
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (L)
  • 125 gram witte basterdsuiker

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*