Limoncello taart

Limoncello taart

Print Friendly, PDF & Email

Wat wil je maken taart of liever kleine cupcakes, zodat iedereen er zelf een uit kan kiezen? In dit lekkere recept kun je in plaats van citroen of limoen ook limoncello gebruiken, heel erg lekker en een taart voor volwassenen. Voor kinderen gebruik je dan citroen- of limoensap. Wil je zelf mooie chocolade krullen maken op je taart, bekijk dan ook het onderstaande filmpje. Heel gemakkelijk en met een heel klein beetje geduld een fantastisch resultaat.

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, met een alcoholpercentage van tussen de 30 en 35 procent, die wordt gemaakt van citroenen. Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en op het eiland Capri. Limoncello wordt ook geproduceerd op Sicilië, Sardinië en Malta, en zelfs in Frankrijk en Californië.
Limoncello wordt meestal zeer koud (4 à 5°C) na de maaltijd als digestief gedronken. Daarnaast wordt het ook meer en meer in cocktails gebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld mixen met prosecco en tonic zeer populair.

Bereiding

Voor de limoncello cupcakes

  1. Klop de muffinmix met 100 cc limoncello en 75 cc water tot een luchtig beslag.
  2.  Blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
  3. Meng wat citroenrasp door het beslag.
  4. Giet het beslag in de ingevette cupcake vormen en bak ze op 175° in ongeveer 20 minuten.
  5. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je ze vult.

Bereiding van de vulling

  1. Meng de limoncello en de citroenschil en verwarm op een matig vuur tot het kookt.
  2. Klop de eieren in een aparte schaal en voeg de afgekoelde limoncello er aan toe, maar pas op dat het mengsel niet te heet wordt.
  3. Doe het mengsel terug in de pan en kook op een laag vuur, onder voortdurend kloppen, tot het dikker wordt. Laat het afkoelen.

Vullen van de cupcakes

  1. Gebruik een (meloen)theelepeltje om een gat te scheppen in de afgekoelde cupcakes.
  2. Vul ze met gekoelde vulling.

De botercreme maken

  1. Klop de boter en de cream cheese.
  2. De limoncello en het water toevoegen en kloppen tot een glad mengsel.
  3. Klop er dan de suikerbakkerspoeder door totdat de creme mooi lobbig is geworden, na ongeveer 8 minuten.

 

Liever taart maken?

Limoncello taart

  1. Bak een biscuit (van biscuitmix de luxe) met een afmeting van 20 cm doorsnede.
  2. Snijd deze in 3 lagen en vul deze met de vulling.
  3. Strijk de zijkanten en de bovenkant af met de botercreme.
  4. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
  5. Strijk de taart nogmaals af met botercreme en strijk het glad af.
  6. Stop de taart in een grote bak, die gevuld is met chocolade hagelslag of chocolade krullen en draai de taart aan de zijkanten er door heen, zodat de zijkanten in aanraking komen met de hagelslag.
  7. Bedek de bovenkant met het glazuur.
  8. Maak ter decoratie een paar mooie toeven op je taart.
  9. Versier er wat dunne plakjes limoen boven op.
  10. Bewaar de taart tot een half uur voor gebruik in de koelkast.

Hoe je zelf heel gemakkelijk mooie chocolade krullen maakt, zie je in het onderstaande filmpje van BakingwithNadia

Ingrediënten

Voor de muffins

  • 500 gram lekkere muffinmix
  • 100 cc limoncello
  • 75 cc water
  • Wat citroenrasp

Voor de taart

  • 350 gram biscuitmix de luxe
  • 6 eien
  • 35 cc water
  • 250 gram chocolade krullen of chocolade hagelslag

Voor de vulling

  • 1200 gram suikerbakkerspoeder
  • 500 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels pure vanille extract
  • 4 eetlepels cream cheese

*Afhankelijk van je smaak en dikte kun je de hoeveelheid suiker en room aanpassen.

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*