Marshmallow frosting

Marshmallow frosting

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is heel gemakkelijk en kost weinig moeite en tijd. De frosting is zeer zacht en veel gemakkelijker om op te spuiten dan botercrème maar vooral ook heel erg lekker.

Bereiding

  • Stop alle ingrediënten behalve de vanille-essence in een roestvrijstalen kom en zet de kom in een grote pan met kokend water (au bain-marie).
  • Klop het eiwit mengsel voortdurend boven het kokende water tot de suiker is opgelost en het mengsel heet is om aan te raken. (dat duurt ongeveer 5 minuten).
  • Giet het mengsel in een grote kom en klop met een elektrische mixer gedurende 3 minuten.
  • Voeg de vanille-essence toe tijdens het kloppen. Na 3 minuten wordt het mengsel mooi zijn en pluizig.
  • Ik gebruik altijd wegwerp spuitzakken omdat ze zo gemakkelijk zijn en gebruik daarbij een icing bag adaptor met een leuk spuitmondje.
  • Stop de frosting in de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.

 

 

Ingrediënten

  • 4 grote eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel vanille essence
  • 480 gram ongezouten roomboter
  • Eventueel kleurstof van PME Paste Colours

 

 

 

 

Recept: veronicahurly.blogspot.nl

2 Comments

  1. Hallo Saskia, wanneer voeg je de boter toe? Direct samen met de eiwitten au bain marie verwarmen?
    Bedankt!

    • Hoi Lyda

      Stop alle ingrediënten behalve de vanille-essence in een roestvrijstalen kom en zet de kom in een grote pan met kokend water (au bain-marie). Dus de boter ook meteen toevoegen. Zorg er wel voor dat deze op kamertemperatuur is.

      Hartelijke groet
      Saskia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*