Mijn red velvet cake

Mijn red velvet cake

Print Friendly, PDF & Email

Een red velvet cake (Rode fluweeltaart) is een donker- of lichtrode taart. De taart heeft een witte topping, meestal van monchou of witte chocolade. De rode kleur kun je maken van gelkleurstof, maar ook van natuurlijke kleurstoffen (bijvoorbeeld bietjes) kan de rode kleur worden nagebootst.  In de taart zit verder vaak karnemelk, boter, cacao en bloem. Eén van de andere ingrediënten die altijd in een goede Red Velvet cake hoort te zitten is cacao. Een Red Velvet cake zonder cacao is geen echte red velvet cake! . Er bestaan ook variaties met pure of melkchocolade. De taart komt oorspronkelijk uit Amerika, pas eind jaren negentig is de taart bekender geworden in o.a. Nederland.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en leg in alle 3 de vormen onderin een bakpapier
  3. Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed.
  4. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel.
  5. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout.
  6. Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Niet te veel roeren.

slider red velvet.cake.maakeentaart

  1. Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat ze daarna goed afkoelen.

Tip: maak ondertussen je beslagkom, garde en alles waar rood beslag aan zit goed schoon!

Glazuur maken

  1. Smelt in een grote kom de witte chocola en laat wat lauwwarm afkoelen.
  2. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig.
  3. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft.

Cake decoreren

  1. Verdeel met een paletmes of de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake.
  2. Plaats hierop de tweede cake en smeer de rest van het glazuur erop.
  3. En vervolgens ook met de derde cake.
  4. Vul daarna de cake en glaceer de cake aan de bovenkant mooi strak af met een paletmes.
  5. Laat de cake even opstijven in de koelkast.

 

Ingrediënten

  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 600 gram ruwe rietsuiker
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gram witte bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille- extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn

Voor het glazuur

  • 200 gram roomkaas
  • 350 gram witte chocola
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur

Verder nodig

  • 3 bakvormen van 20 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Grote beslagkom
  • Grote kom
  • Mixer
  • Spatel

DSC_0620 DSC_0618 DSC_0610 DSC_0609 DSC_0608 DSC_0596 slider.red velvet.maakeentaart DSC_0568 DSC_0567

 

Tip: in plaats van een cake kun je natuurlijk red velvelvet cupcakes maken, je kunt er dan voor kiezen om je cupcakes te glazuren.

 

 

 

Foto’s: Marit Huisman

Recept: girlscene.nl

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*