Millefeuilles met banketbakkersroom en frambozen (nagerecht)

Millefeuilles met banketbakkersroom en frambozen (nagerecht)

Print Friendly

Millefeuilles met banketbakkersroom en frambozen

Deze millefeuilles, dat “duizend blaadjes” betekent, zijn de Franse versie van onze tompouce. De Fransen serveren het vaak als dessert en krijgen de deegblaadjes heel mooi plat zodat het torentje wat stabieler is. Een mooi frans nagerecht dat prima past na een lekker diner en waar u al uw gasten mee verrast. Een andere lekkere variant is met banketbakkersroom, bramen en witte chocoladeschaafsel.

Bereiding

  1. Maak eerst onze lekkere banketbakkersroom volgens aanwijzingen op het etiket:
  2. Meng 200 gram poeder met 500 ml water en roer dit goed door.
  3. Dan in 3-5 min. mixen op de hoogste snelheid, en even laten opstijven in de koeling.
  4. Daarna is de banketbakkersroom klaar voor gebruik.

Filodeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter in een steelpan.
  3. Hak de pistachenoten fijn en splits de eieren.
  4. Bestrijk 1 vel filodeeg met wat gesmolten boter, een dunne laag pistachenoten en bestrooi met wat suikerbakkerspoeder.
  5. Herhaal dit nog drie keer.
  6. Houd wat suikerbakkerspoeder achter voor het bestuiven.
  7. Eindig met een met boter bestreken vel filodeeg.
  8. Leg de filodeegstapel op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd de stapel met een scherp mes in 12 gelijke stukken.
  9. Bak de filodeegrechthoekjes in ongeever 12- 15 min. goudbruin en knapperig.
  10. Bestrooi het met de achtergehouden poedersuiker, zet apart en laat ze goed afkoelen.

Millefeuilles maken:

  1. Leg een filodeegrechthoekje op een bord en bestrijk met 1-2 el banketbakkersroom.
  2. Verdeel er 6 frambozen met de brede kant naar beneden over.
  3. Maak zo nog een laag en bestrooi de frambozen met wat suikerbakkerspoeder.
  4. Maak zo nog 3 millefeuilles.
  5. Bak alle millefeuilles in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Bekijk ook het fimpje waar in je stap voor stap ziet hoe je millefeuilles maakt.

Ingrediënten



V
oor 4 personen

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg of filodeeg
  • 200 gram banketbakkerspoeder en 500 cc water
  • 250 ml volle melk
  • 2 eidooiers
  • 70 gr suiker
  • 2 el bloem
  • 1 bakje frambozen à 250 gram
  • poedersuiker
  • optioneel pistachenootjes, gehakt

 

Recept, foto en filmpje: Allerhande

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.