Mint chocolade chip cheesecake (brownies)

Mint chocolade chip cheesecake (brownies)

Print Friendly, PDF & Email

Kun jij een cheesecake weerstaan? Ik niet. Als dit als toetje op de dessertkaart staat, zwicht ik altijd voor zo’n cheesecake. Ik ben dan altijd benieuwd of de bodem zo’n heerlijke krokante en smaakvolle laag heeft. Dit recept kwam ik tegen op internet en heb ik vertaald voor jou met behulp van onze Engelse en Amerikaanse maten voor bakken.  Ze zijn niet moeilijk om te maken. De combinatie is verrassend lekker! Op de foto zijn er nog verse rode bessen als topping op gelegd, rood fruit met brownies of chocolade is een heerlijke combinatie.

Bereiding

Voor de cheesecake

  1. Verwarm de oven op 180 ° C
  2. Mix in een grote beslagkom de roomkaas tot een gladde massa.
  3. Voeg suiker, ei, mint extract en kleurstof toe  en klop het geheel tot een gladde massa.
  4. Voeg de chocolade chips toe aan het beslag en zet het opzij.

Voor de brownies

  1. Vermeng in een andere grote kom de bloem en het bakpoeder met de cacaopoeder.
  2. Voeg de boter en eieren toe en mix het geheel tot een gladde massa.
  3. Vul elke caisse of een springvorm voor de helft met het browniebeslag, en daarna met het cheesecakemengsel.
  4. Bak de taart of de caisses in 25-30 min.
  5. Haal de taart of de caisses uit de oven en laat het goed afkoelen op een taartrooster.
  6. Decoreer de taart of de brownies dan met wat chocolade topping en de rode bessen.

 

Ingrediënten

Voor de cheesecake

  • 225 gram zachte roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 ei (L)
  • ½ theelepel mint extract
  • 4 druppels groene kleurstof
  • 150 gram  mini chocolade chips

Voor de brownie

  • 65 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 80 gram  pure cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 120 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren (L)

Evt. voor de topping:

  • Rood fruit (rode bessen)
  • Chocolade topping

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*