Mirror glaze cake

Mirror glaze cake

Print Friendly, PDF & Email

Heb je al eens een mirror glaze cake gemaakt? Dat is een cake met zo’n mooie superglanzende (spiegel) laag met een mix van chocolade, gelatine, suiker en kleurstoffen. Bij het maken van deze mooie spiegellaag is het belangrijk dat je de ingredienten zo mixt dat er geen bubbels in komen. Met een snufje geduld krijg je dan een prachtige taart.  Wanneer dit mengsel is afgekoeld kan het langzaam over de taart worden gegoten. Met een glazuurmes kun je er mooie sierlijke tekeningen in maken. Ik raad je aan om eerst wat filmpjes te bekijken en onze tips te lezen voordat je de laag er over heen giet. Een van de mooiste taarten vind ik die rode met alleen wat rode vruchten erop (Maakeentaart op Pinterest) lekker eenvoudig en superelegant!

 

Bereiding

 1. Gelatinepoeder dien je eerst op te lossen in koud water en zo’n 20 minuten te laten staan. Het wordt vrij dik na het weken. Na het weken voeg je het toe aan een warme vloeistof.
 2. Meng het gelatinemengsel met 125 ml warm water in een pannetje als de eerste belletjes van het koken ontstaan.
 3. Doe het vuur uit en roer goed door. Laat dit afkoelen.
 4. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en verwarm het pannetje.
 5. Als laatste voeg je de witte chocolade stukjes toe. Laat het mengsel nu eerst 2 minuten staan, voordat je het roert. Hierdoor wordt de chocolade goed opgenomen.
 6. Daarna voeg je een voedingskleurstofgel naar eigen wens toe, maar niet te veel mengen, dan behoud je het marmereffect en daarna wacht je tot het mengsel op kamertemperatuur is.
 7. Zet de ronde bevroren cake op een taartrooster op een groot plat bord dat op een groot blik staat.
 8. Lees eerst onze tips hieronder voordat je aan de slag gaat.
 9. Giet het glazuur dan op de hele cake en zorg er voor dat alle randen bedekt zijn en wacht tot de laag droog en hard is!
 10. Je krijgt een prachtige gemarmerde cake.

Tips

 • Gebruik een gevulde cake die minimaal 3 uur in de vriezer heeft gestaan, de taart moet bevroren zijn waarmee je aan de slag gaat!
 • De temperatuur is belangrijk bij het maken van deze taart. Als je een glazuur maakt op basis van suikersiroop mag de temperatuur van de siroop niet hoger zijn dan 85°C voor het mengen met de andere ingrediënten. Laat het glazuur goed afkoelen voordat je het over je taart giet (tussen 30 en 40 graden °C). Als het glazuur te warm is wordt de laag veel te dun en blijft het niet plakken aan je taart. Als je glazuur te koud is wordt het verspreiden van het glazuur lastiger. Als je glazuur toch te koud is geworden, verwarm het dan heel kort in de magnetron.
 • Om luchtbellen te voorkomen, houdt je de staafmixer in de bodem van de beker. Als er toch luchtbellen ontstaan, haal je het mengsel daarna door een grote zeef.
 • Giet het glazuur in een vloeiende beweging strak om de taart. Je kunt de taart daarvoor op een draaiplateau plaatsen, maar als je dat niet hebt op een taartrooster dat boven op een groot blik staat. Ik gebruik meestal een ovenplaat om de resten op te vangen, zodat je aanrecht schoon blijft.
 • Maak gebruik van een keukenthermometer.

 

 

 

 

Ingrediënten

 • 350 gram witte chocolade stukjes
 • 20 gram gelatine in poedervorm
 • 275 ml water (eerst 150 ml en daarna 125 ml water)
 • 300 gram suiker
 • 200 gram gecondenseerde melk
 • Voedingskleurstofgel (geen vloeibare kleurstoffen!)

Kijk op Maakeentaart op Pinterest, je vindt daar ook verschillende howto’s en ook de rode mirror glazed cake waar ik het over had

 

2 Comments

 1. Sjeng Klaassen

  Hoi …het klinkt leuk alleen het recept klopt niet bij bereiding staat :
  Meng de 200 gram gelatine met 125 ml koud water in een pannetje.

  Bij Ingrediënten staat 20 gram gelatine. Welke hoeveelheid moet het eigenlijk zijn. Vraag me ook af tot welke temp alles verwarmen en tot welke temp laten afkoelen. Ik wacht op uw antwoord bvd

  MvG

  • Beste Sjeng,
   Dank u wel voor uw reactie. Ik heb het recept iets aangepast, zodat u nu leest wanneer u de gelatine het beste kunt toevoegen en hoe warm het water moet zijn. Veel succes met het maken van de mirrorcake.

   Hartelijke groet
   Saskia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*