Muffins met speculaas

Muffins met speculaas

Print Friendly, PDF & Email

Deze muffins zijn zo makkelijk om te maken en smaken zo lekker. Het enige wat je nodig hebt is een lekkere muffinmix en wat speculaas. Deze rasp je over het beslag heen voordat je de muffins in de oven bakt. Als ze net uit de oven komen zien ze er grappig uit, het lijkt dan net een tijgerprint. Maak ze ook.

Bereiding

 

  1. Warm de oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de muffinmix.
  2. Stop de muffinmix en de benodigde ingrediënten in een beslagkom en mix het tot tot een luchtig beslag.
  3. Schep met een ijslepel en een gewone lepel 3/4 beslag in elke papieren caisse, die je van te voren geplaatst hebt in een muffintray.
  4. Rasp wat speculaas in een kom en schep met een theelepel 1 of 2 theelepels geraspte speculaas over het beslag heen.
  5. Bak de muffins volgens aanwijzingen op de verpakking in de goed voorverwarmde oven.
  6. Haal de gebakken muffins uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen,
  7. Schep de muffins uit de muffintray en laat het verder afkoelen.

  1. Tot aan gebruik leg ik er altijd een schone theedoek over heen, zodat ze niet uitdrogen.
  2. Om de muffins te bewaren, leg je ze in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een paar dagen goed.
  3. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze maximaal 3 maanden goed.

 

Ingrediënten

 

  • 1 kg muffinmix + benodigdheden voor het beslag
  • wat speculaasbrokken

Verder nodig

  • 2 muffintray’s voor 12 cupcakes
  • 24 papieren caisses
  • Mixer
  • Grote beslagkom
  • ijslepel en eetlepel
  • theelepel
  • rasp

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*