Naked cake met (chocolade) biscuit

Naked cake met (chocolade) biscuit

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag heb ik 2 biscuits gebakken van 10 cm hoog en door het beslag van de 2e biscuit chocolade verwerkt. Daar krijg je dus een gewone biscuit en een chocolade biscuit, een mooie combinatie. Ik maak deze stapeltaart (15-20 cm ) voor iemand die mij heel dierbaar is en volgende week jarig is. En het is altijd erg leuk om een naked cake te maken. Het is een verrassing voor hem. Ga je nog iets bakken? Ik wens je alvast een heel fijn weekend toe en geniet van de zon.

In dit recept voor een naked cake zit romige mascarpone verwerkt, erg lekker in combinatie met fruit. Ook mooi is om tussen het lekkere verse fruit wat lichtgroene takjes te verwerken, dan moet je de takjes wel tapen aan de onderkant met flowertape.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet twee ronde bakpanne van 15 en 20 cm doorsnede in en bedek ze met bakpapier. Zet ze apart.
  3. Voeg de eieren en het water toe aan het beslag en mix het geheel 8 minuten op een hoge stand, en 2 minuten op een lage stand.
  4. Giet de biscuitmix in de bakpan van 20 cm.
  5. Voeg eieren en water toe aan het beslag voor de bakpan van 15 cm en mix het geheel op 8 minuten op een hoge stand.
  6. Voeg 40 gram cacao, 20 gram suikerbakkerspoeder en 1 ei toe en mix het geheel nog 4 minuten op een lage stand. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is voordat je het in de bakpan van 15 cm giet.
  7. Bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en lichtbruin (als je ze niet naast elkaar kunt zetten is de baktijd korter, minimaal 30 minuten per bakpan).
  8. Prik met een schone vork in de biscuits om te kijken of ze gaar zijn (deze moet er droog uitkomen).
  9. Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone, suiker en vanille stijf. Dek het af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Taart opmaken:

  1. Haal de biscuits uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze dan uit de bakvorm en laat ze goed afkoelen op een rooster.
  2. Als de biscuits goed afgekoeld zijn, snijd je ze in de lengte in tweeën met een taartzaag, zodat van elke biscuit 3 gelijke lagen krijgt.
  3. Leg een biscuitdeel op een schaal. Besmeer 1/3 met de room.
  4. Leg de volgende laag biscuit erop en herhaal de stappen.
  5. Bovenop komt de laatste laag.
  6. Stop 5 dowels in de onderste taart en leg daarboven op een taartrondje van 15 cm.
  7. Herhaal stap 2 t/m 5 ook met de kleine biscuit.
  8. Garneer de bovenkant en er om heen naar keuze met frambozen, muntblaadjes, en bestrooi ze flink met gezeefde suikerbakkerspoeder.
  9. Leg er wat verse bloemen tussen, deze tape je van te voren goed in met flowertape, voordat je ze er tussen steekt.

 

 

Ingrediënten

Voor de biscuits van 10 cm hoog (20 en 15 cm doorsnede)

20 cm

  • 476 gram biscuitmix
  • 6 eieren (L)
  • 47 cc water

15 cm

  • 385 gram biscuitmix
  • 5 eieren (L)
  • 38 cc water
  • 40 gram cacao
  • 20 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 ei (L)

Voor de vulling

  • 240 ml slagroom
  • 120 ml mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 250 gram rood fruit (frambozen, rode bessen, bramen etc.) en evt. ter decoratie verse bloemen
  • Suikerbakkerspoeder of poedersuiker en blaadjes munt voor de garnering

 

 

Wil je inspiratie op doen voor prachtige naked cakes, kijk dan op onze Pinterest pagina. Aan het einde van volgende week plaats ik de foto’s van deze naked cake en kun je zien hoe het geworden is.

 

Foto’s: Hidde Huisman

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*