Pepernoten maken

Pepernoten maken

Print Friendly, PDF & Email

De lekkerste pepernoten maak je natuurlijk zelf! Met ons gemakkelijke recept maak je in een handomdraai de lekkerste pepernoten. Maak ze vandaag nog en presenteer ze vanavond op pakjesavond.

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 160°C
  • Mix de boter zacht in een grote kom.
  • Kneed met de mixer (met deeghaken) meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. Daarna kneed je het met je handen tot een grote bal.
  • Laat het deeg in half uur in de koelkast rusten (verpakken in plastic folie).
  • Maak kleine balletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg de balletjes hierop.
  • Bak de pepernoten ongeveer 15 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels melk

 

 

Lekker! En als ze klaar zijn lekker opeten of uitdelen. En als er toch nog wat overblijft, bewaren in een goed afgesloten trommel (maximaal 3 dagen).

pepernoten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*