Pompoen cupcakes met mascarpone frosting

Pompoen cupcakes met mascarpone frosting

Print Friendly, PDF & Email

In de herfst is het tijd voor lekkere recepten met pompoen. Op een regenachtige dag zoals gisteren (wat was het saai weer he!) maakte ik pompoen cupcakes. Waarom is het zo gemakkelijk om dit lekkere recept te maken? Er zit weinig suiker in het beslag, dus ruimte genoeg voor een zoete topping. Er zit lekker veel kaneel en andere kruiden in, waardoor het heerlijk gaat ruiken als je gaat bakken in de keuken. Je kunt eindeloos met dit recept variëren. Dit recept vertaalde ik voor jou uit het Engels. Daarbij maak ik altijd gebruik van onze handige pagina Engelse en Amerikaanse maten voor bakken.En op onze Facebookpagina staan nog veel recepten met pompoen, want de Engelsen en Amerikanen zijn er dol op!

 

pompoen-large

 

Bereiding

  • Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden Celsius
  • Vet een muffinpan in met wat vloeibare boter of stop er papieren caisses in.
  • Vermeng in een grote kom de muffinmix, de kaneel en de pompoentaartkruiden* met elkaar en mix het geheel in ongeveer 5 minuten tot een beslag en zet dit beslag op zij.

*Hoe maak je zelf pompoenkruiden:

Het mengen van een snufje van gemalen gember, gemalen kaneel, gemalen nootmuskaat, gemalen kruidnagel en gemalen piment.

  • In een middelgrote kom vermeng je de bruine suiker en eieren samen.
  • Voeg de pompoenpuree, olie, melk en vanille extract toe en mix het geheel goed door elkaar.
  • Giet de natte ingrediënten bij het andere beslag en mix het geheel in 2 minuten er door heen.
  • Schep het beslag in de muffintray, 2/3 van het beslag in elke caisse.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Als een schone vork er droog uit komt, zijn de muffins gaar. Laat ze goed afkoelen.

Voor de frosting:

  • Maak eerst de kommen, de spatel en de kloppers van de mixer vetvrij met het citroensap.
  • Mix vervolgens de mascarpone, de vanille smaakmaker en de suikerbakkerspoeder op een gemiddelde snelheid in 5 minuten totdat het een mooi zacht mengsel is geworden.
  • Mix in de andere kom de slagroom tot stevige pieken (als je kom onderste boven houdt, valt er geen slagroom uit).
  • Spatel het luchtige mascarpone mengsel door de opgeklopte slagroom.
  • Gebruik het direct, deze frosting is vanwege de slagroom maar 1 dag houdbaar.

Tip:

  • Deze muffins kun je 2 maanden invriezen. Ontdooi ze dan een nachtje in de koelkast en de de volgende dag zijn ze klaar om te serveren.
  • Deze muffins smaken erg lekker met een frosting.

 

 

Ingrediënten

  • 225 gram Mascarpone
  • 240 ml Slagroom
  • 65 gram Suikerbakkerspoeder (gezeefd)
  • Vanille smaakmaker
  • Citroensap (Maak eerst jde kom vetvrij)
  • 500 gram muffinmix
  • 200 gram gepureerde pompoen
  • Snufje gemalen gember, gemalen kaneel, gemalen nootmuskaat, gemalen kruidnagel en gemalen piment.

 

 

 

 

 

 

Recept: www. sallysbakingaddiction.com

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*