Pompoentaart

Pompoentaart

Print Friendly, PDF & Email

Steeds vaker zie je recepten met pompoen voorbij komen, vooral in Engeland en in Amerika. Eerst iets meer over pompoenen. Hoe kleiner de pompoen, hoe meer smaak. Een grote pompoen heeft dus minder smaak en kun je beter gebruiken ter decoratie en voor het uitsnijden tijdens Halloween. Kies bij het maken van cake en andere zoete gerechten voor de Hokkaido pompoen (red kuri squash), deze soort wordt veel gegeten ( een kleine, dieporanje gekleurde pompoen). Hij is niet te groot en weegt ongeveer 500 gram tot drie kilo. Koop wel het liefste biologische pompoenen, deze zijn veel lekkerder van smaak.  Ook kun je deze soort gebruiken om er soep van te maken, en de zachte schil ervan is ook eetbaar.

red-kuri-pompoen-jpg

Onderstaand recept van pompoentaart is een gemakkelijk recept om te maken.

 

Bereiding

  1. Maak het recept van zoet kruimeldeeg hier en gebruik vervolgens dit recept.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Rol het deeg op een licht bebloemd oppervlak uit tot 3 mm dikte.
  4. Leg het in een taartring van 22 cm en bedek het met bakpapier en vul met bakbonen of ongekookte rijst (blind bakken).
  5. Bak 10 minuten, verwijder de bonen en bak nog 10 minuten of tot het deeg goudbruin is.
  6. Temper de oven naar 150 graden Celsius.

Voor de vulling

  1. Klop voor de vulling pompoen, suiker, eieren, room en kaneel door elkaar.
  2. Giet alles in de taartvorm en bak 50 minuten of tot de vulling stijf is.
  3. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Bestrooi met nootmuskaat, snijd de taart in punten en serveer met bruine suikermascarpone.

Suikermascarpone maken

  1. Meng 500 ml mascarpone met 100 gram bruine basterdsuiker.
  2. Schep in een gebakken taartbodem en leg er fruit of of serveer als bijgerecht bij andere desserts.

Ingrediënten

 

Voor het zoete kruimeldeeg

  • 270 gram bloem
  • 3 eetlepels fijne tafelsuiker (of witte basterdsuiker)
  • 150 gram koude boter in blokjes
  • 2-3 eetlepels ijswater
  • snufje zout

Verder nodig

  • 1 pompoen van 500 gram geschild, gehakt, gestoomd en gepureerd
  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 ml schenkroom
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • fijn geraspte nootmuskaat voor het serveren

 

 

 

 

 

Recept:  Donna Hay classic

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*