Runeberg taartjes uit Finland

Runeberg taartjes uit Finland

Print Friendly, PDF & Email

Ons volgende lekkere recept komt uit vakantieland Finland. De populairste bessen in Finland zijn de vossenbes (of lingonbes), gele framboos (of cloudberry), cranberry, bosbes, framboos, braam en wilde aardbei. Ze zitten stuk voor stuk vol vitamines en mineralen en zijn makkelijk te drogen.

Hieronder een lekker recept van Runeberg taartjes, maar je kunt er ook uiteraard andere vruchten naar eigen smaak in stoppen.

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Mix de zachte boter en suiker.
  3. Voeg de eieren, een tegelijk, toe en roer ook meteen krachtig.
  4. Mix de droge ingrediënten en voeg daar deeg aan toe.
  5. Het recept voor gingerbread koekjes vindt u ook hier op onze site.
  6. Doe een deel van het deeg in ingevette vormpjes (of papieren caisses).
  7. Druk in elk gebak een kuiltje in het midden en stop daar wat frambozenjam in.
  8. Bak de gebakjes onder in de oven op 200 graden gedurende 20 minuten totdat ze mooi bruin zijn.
  9. Laat de gebakjes even afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
  10. Maak de gebakjes vochtig met de punch/-wateroplossing.
  11. Versier de gebakjes met de frambozenjam en maak daar nog een glazuurringetje omheen.

 

Ingrediënten

Voor 20 kleine gebakjes

  • 200 gram boter
  • 1 ½ dl suiker
  • 2 eieren
  • 2 dl tarwemeel
  • 2 dl amandelpoeder
  • 2 dl kruimels van piparkakku (gingerbread)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ½ theelepel kardemom

Vochtig maken met

  • ½ dl water
  • ½ dl arak punch (sterke drank uit het Midden Oosten)

Decoratie

  • Frambozenjam
  • Glazuur

 

 

Recept: finlandsite

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.