Sinaasappelbavarois

Sinaasappelbavarois

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke frisse en zoete vulling voor taart is sinaasappel bavarois, met gelatine. Als je deze vulling gebruikt in je taart, moet de bavarois – als deze uit de koelkast komt – goed stijf zijn en gebruik je botercreme 1 op 1. Je kunt de bavarois ook als dessert gebruiken. En een erg frisse en zoete smaak in je taart.

Bereiding

  1. Leg de gelatineblaadjes in een schone kom met koud water en laat deze minimaal 5 minuten inweken.
  2. Stop de eieren en de suiker in een kom en roer met een garde tot je een schuimend mengsel krijgt.
  3. Voeg dan het in stukjes gesneden fruit toe en pureer met de mixer tot alles goed vermengd is.
  4. Klop de slagroom in een andere kom lobbig en spatel het vervolgens door het fruitmengsel (zodat de lucht behouden blijft).
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe een eetlepel van het fruitmengsel in een pannetje op een laag vuurtje en los er de gelatine in op.
  6. Roer dit goed totdat alles is gesmolten.
  7. Voeg dan de gelatine bij de bavarois. Nog een keer goed mengen en de bavarois in schaaltjes gieten.
  8. Laat de bavarois minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je deze gaat verwerken in een taart.
  9. Als je deze als toetje gaat gebruiken schep je het daarna in mooie glazen, en decoreer je het met opgeklopte slagroom en wat chocolade.

Tip: vervang de sinaasappels voor bloedsinaasappels, daar wordt de bavarois nog lekkerder van.

 

 

Ingrediënten

 

  • 300 gram (bloed) sinaasappels in stukjes gesneden
  • 300 ml slagroom,
  • 3 eieren (L)
  • 45 gram fijne suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram geklopte slagroom
  • chocolade versiering

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*