Slagroomsoesjes maken

Slagroomsoesjes maken

Print Friendly, PDF & Email

Slagroomsoesjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken, maar je moet wel het recept heel precies volgen. Als de soesjes gebakken zijn, en goed afgekoeld zijn, kun je ze vullen met banketbakkersroom of met slagroom. Nog lekkerder is het als je daar een beetje chocolade toppling over heen doet. En smullen maar!

 

Bereiding

  1. Water, boter en zout in een pan aan de kook brengen.
  2. De bloem onder voortdurend roeren er in strooien. Tip: Niet bij de pan weglopen en blijf goed roeren.
  3. De pan zo lang op het vuur houden en zo lang blijven roeren tot het mengsel zich een bal vormt. Deze bal stop je in een beslagkom en kneed er dan direct 1 ei doorheen.
  4. Door de wat afgekoelde massa de eieren een voor een mengen. Het deeg moet glanzen.
  5. Laat het deeg een half uur rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht oven).
  7. Stop het deeg dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  8. Bak de soesjes in 25- 30 minuten in de warme oven licht bruin.
  9. Na het bakken de soesjes goed af laten koelen op een taartrooster.
  10.  Knip dan de soesjes aan de onderkant open en laat ze helemaal afkoelen.

Vulling

  1. Maak de banketbakkersroom (of gele room) volgens aanwijzingen op de verpakking.

Of

  1. Sla de slagroom stijf met suiker en de slagroomversteviger, stop het in een spuitzak en vul de soesjes ermee.
  2. Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze!
  3. Als je er nog over hebt, bewaar je de soesjes in de koelkast en haal je ze een half uur voor gebruik er uit.

 

Ingrediënten

  • 250 cc water
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 4 eieren (L)

 

Heb je ons lekkere recept van Bossche bollen of moorkoppen ook gezien?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*