Strawberry shortcake

Strawberry shortcake

Print Friendly, PDF & Email

Als je bij lokale boeren je groente en fruit koopt, smaken deze vaak veel lekkerder dan in de supermarkt. Ik koop mijn aardbeien er altijd. Aardbeien kun je ook heel goed gebruiken in shortcake, erg lekker en lekker zoet.

Shortcake is een zoete cake of een koekje (in de Amerikaanse betekenis: dat is een kruimelig brood dat met bakpoeder of bakpoeder is gerezen). Het vroegste recept voor shortcake komt uit een Engels kookboek uit 1588. In 1602 gebruikte William Shakespeare het als de naam van een personage in The Merry Wives of Windsor, Alice Shortcake. Shortcake wordt meestal gemaakt met meel, suiker, bakpoeder of soda, zout, boter, melk of room en soms eieren.

Bereiding

  1. Vermeng de plakjes aardbeien met 100 gram suiker. Zet dit op zij.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ronde taartvorm in van 20 cm doorsnede en bestrooi deze met bloem.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en 2 eetlepels suiker en het zout.
  4. Wrijf de roomboter in het mengsel tot je een kruimelige mix hebt. Maak een kuiltje in het midden en voeg losgeklopt ei en melk toe. Roer tot het net gemengd is.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm of over 4 of 5 kleine ronde taartvormpjes.
  6. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake goudbruin is.
  7. Laat even afkoelen in de vorm en laat dan verder afkoelen op een taartrooster.
  8. Snij de iets afgekoelde cake(jes) horizontaal doormidden, zodat je twee lagen hebt. Verdeel de helft van de aardbeien over 1 laag en leg de andere laag cake erop. Bedek met de resterende aardbeien en garneer met de slagroom en eventueel wat ander fruit.

 

 

  • 1 kilo verse aardbeien, schoon gemaakt en in plakjes gesneden
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 280 gram witte bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (L)
  • 150 ml melk
  • 475 ml slagroom, stijf geklopt

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*