Tabellen benodigdheden

Print Friendly, PDF & Email

 

Ronde of vierkante bakvorm, maat met zelfrijzend bakmeel:

Ingrediënten 15 cm 18 cm 20 cm 23 cm 25 cm
Zelfrijzend bakmeel 185 gram 250 gram 375 gram 500 gram 625 gram
Ongezouten roomboter 125 gram 185 gram 315 gram 440 gram 500 gram
Poedersuiker 125 gram 185 gram 315 gram 440 gram 500 gram
Ei 2 3 5 7 8
Marsepein of fondant 325 gram 450 gram 500 gram 600 gram 700 gram

Met biscuitmix waardoor je taartkapsel mooi hoog en lekker luchtig wordt.

Ronde bakpan, maat:

Ingrediënten 15 cm 20 cm 25 cm 30 cm 35 cm
Aantal stukjes 8 personen 15 personen 20 personen 25 personen 33 personen
Biscuitmix 200 gram 350 gram 466 gram 780 gram 858 gram
Water 20 cc 35 cc 46 cc 78 cc 85 cc
Ei 3 6 6 11 13
Marsepein* of fondant 325 gram 500 gram 700 gram 900 gram 1200 gram

*Berekening is alleen voor je basistaart, niet voor decoratie.

Vierkante bakpan, maat:

Ingrediënten 15 cm 20 x 20 cm 25 x 25 cm 30 x 30 cm 35 x 35 cm
Aantal stukjes 10 personen 16 personen 23 personen 33 personen 42 personen
Biscuitmix 250 gram 350 gram 600 gram 773 gram 978 gram
Water 25 cc 35 60 77 cc 97 cc
Ei 4 6 9 11 14
Marsepein* of fondant 400 gram 600 gram 900 gram 1000 gram 1250 gram

*Berekening is alleen voor je basistaart, niet voor decoratie. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in www.maakeentaart-shop.nl

Als de maat van je bakvorm er niet bij staat:

Als de maat van je bakvorm er niet bij staat, zorg er dan in ieder geval voor dat je beslag voor 2/3 de vorm vult.
Je kunt ook een berekening maken voor de hoeveelheid beslag dat je nodig hebt: Vul je vorm voor 2/3 met water, deel dat getal door 350 = een getal. Per ei heb je 66 gram biscuitmix nodig.

Bijv.: 1500:350=4,28 = 4,5 eieren (5 eieren). 4,5 x 66= 297 (300) gram biscuitmix.

Bak je cake met dit beslag in een oven op 175 graden en minimaal 30 minuten (voordat je de oven opent).