Tarte tartin cupcakes met gekarameliseerde appel

Tarte tartin cupcakes met gekarameliseerde appel

Print Friendly, PDF & Email

Een van de lekkerste appels om mee te bakken, vind ik jonagold appels. Als er ergens in een recept staat vermeld dat je goudreinetten moet gebruiken, gebruik ik meestal jonagold appels. Een lekkere stevige friszoete appel. Ik maakte laatst  bijvoorbeeld een tarte tartin. Een tarte tartin is een Franse, omgekeerde appeltaart, een van de eenvoudigste en lekkerste klassieke Franse nagerechten. Maak ze voor je vrienden/familie als nagerecht of presenteer ze nog lekker warm bij een kop koffie/thee. Ik maakte ze wat eenvoudiger, met een cupcakebeslag.

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak de cupcakemix volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vul de papieren caisses voor 2/3 met het beslag.
  4. Bak de cupcakes in 20 minuten totdat een in het midden gestoken vork er droog en schoon uit komt.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Appels karamelliseren

  1. Smelt om de appels te karamelliseren de boter in een grote koekenpan en leg de appelschijfjes er naast elkaar in.
  2. Bak ze aan beide kanten.
  3. Bestrooi ze met de suikerbakkerspoeder als ze mooi bruin zijn en neem de pan van het vuur.
  4. Schik op elk cakeje 4 schijfjes appel dakpansgewijs op elkaar.

Glazuur

  1. Smelt voor het glazuur de boter en de basterdsuiker in een pan en laat al roerend 2 minuten pruttelen.
  2. Neem de pan van het vuur en klop er de crème fraîche en de poedersuiker door.
  3. Laat 30 – 40 minuten afkoelen, of tot de substantie stevig is.
  4. Bestrijk de bovenkant van de cupcakes met het glazuur.

Foto: wayfaringbaker.com

 

Recept cupcakes parade van Gail Wagman:

Ingrediënten

Voor de karamel

  • 4 eetlepels ongezouten roomboter (56 gram)
  • 1/4 cup bruine suiker (55 gram)
  • 2 tot 3 grote jonagold appels ( of andere zoetzure appels die je lekker vindt)

Voor de cupcakes

  • 500 gram muffinmix + benodigdheden

Voor het glazuur

  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 80 gram poeder suiker

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*