Tartelettes met roomkaas een bosbessen

Tartelettes met roomkaas een bosbessen

Print Friendly

Tartelettes zijn zo makkelijk om te maken. Het zijn mini taartjes van zanddeeg. Je vult ze heel gemakkelijk met een wat zure jam en bijvoorbeeld banketbakkersroom met daarop een verse aardbei of een toef slagroom. Een snel taartje waarmee je veel succes zult scoren. Dit recept van tartelettes met bosbessen en roomkaas kwam ik tegen op internet en vertaalde ik voor jou vanuit het Engels.

Maak eerst de tartelettes:

Bereiding

boter in blokjes Stop boter, poedersuiker en vanille-essence in een kom.

foto 2. tartelettes met bosbessen en roomkaas Mix het geheel totdat het er romig uit ziet.

Voeg een ei toe.

foto 4.. tartelettes met bosbessen en roomkaasRoer het tot een gladde massa.

foto 5. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Voeg bloem en melk toe en mix het totdat het geheel goed is opgenomen.

foto 6. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Klaar is je zanddeeg (300 gram). Dit zanddeeg is genoeg voor het bakken van 10 tartelettes.

foto 7. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Verdeel het deeg in 10 mooie ronde balletjes van elk 30 gram.

foto 8. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Plaats  alle balletjes op een tartelettevormpje (3 inch diameter) of in een tartelette bakplaat (die je goed hebt ingevet met wat boter)

tartelette bakvorm

foto 9. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Met beide handen draai je de mal en druk je tegelijkertijd het deeg goed aan per vormpje.

foto 10. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Druk de randen goed aan met je handen en bedek het hele tartelettevormpje met het deeg. Uiteraard doe je dit ook bij de andere 9  tartelettevormpjes.

foto 11.. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Prik een aantal gaten met een vork in het vormpje. Bak bij 190 graden Celsius gedurende 11- 15 minuten of totdat ze licht goudbruin zijn. Let goed op dat de baktijd niet te lang duurt, anders verbranden ze!

foto 12. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Resultaat: mooie gebakken tartelettedeegvormpjes. Laat ze goed afkoelen op een rooster.

 

Nu ga je de vulling maken.

foto 13. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Stop boter, suiker en roomkaas in een grote kom en mix het geheel.

foto 14. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Mix het totdat het er romig uitziet.

foto 15. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Voeg een ei en de roomkaas toe en meng dit goed met de rest van het beslag. Voeg dan slagroom en mix totdat het goed  gemengd is. Tot slot voeg je de bloem toe en mix je het geheel nogmaals totdat alles goed vermengd is.

foto 16. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Stop de roomkaasvulling in de gebakken (en goed afgekoelde) tartelettes. De vulling is genoeg voor 10 tartelettes.

foto 17. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Stop een theelepel bosbessenjam in elke tartelette.

foto 18. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Gebruik een cocktailprikker om er een mooi gemarmerd effect mee te maken.

slider foto 19. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Ziet dit er niet mooi uit? Klaar om te bakken.

Bak deze mooie tartelettes op 200 graden Celsius gedurende 10-12 minuten. Opmerking: Ik bakte mijn tartelettes op 180 graden Celsius gedurende 8 minuten.

foto 20. tartelettes met bosbessen en roomkaas

Zodra de bosbessen roomkaastaartjes zijn afgekoeld kun je ze nog glazuren met wat abrikozenglazuur (abrikozenjam in een klein beetje water koken).

Hoofdfoto

Resultaat: romige en mooie taartjes. De zoetheid is precies goed.

Tip: deze tartelettes smaken na een dag in de koelkast, nog beter!

 

Ingrediënten

Voor 10 taartjes

  • 200 gram  boter, in blokjes
  • 100 gram poedersuiker
  • 1/4 theelepel vanille-essence
  • 1 ei
  • 420 gram bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • Blueberry kaas taarten te maken:
  • 300 gram zoet gebak

Depot:

  • 250 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 25 gram slagroom
  • 20 gram volkoren bloem

Topping:

  • Ingeblikte bosbessenjam
  • Abrikozenglazuur (eventueel)

 

 

Recept en foto’s: www. messywitchen.com

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.