Vanille roomkaas frosting voor cupcakes

Vanille roomkaas frosting voor cupcakes

Print Friendly, PDF & Email

Heb je dit lekkere recept al eens geprobeerd?  Vanille roomkaas frosting, het is een van de makkelijkste recepten om te maken. Het belangrijkste ingrediënt hiervan is de roomkaas, omdat de zoetigheid van de suikerbakkerspoeder helpt verminderen, waardoor de frosting minder zoet wordt. Daarnaast omdat het bijdraagt in de romige smaak van de frosting. Overigens maak ik zelf vaak gebruik van wat minder suikerbakkerspoeder in tegenstelling tot de Engelsen, die juist de voorkeur lijken te geven aan de wat zoetere smaken. 

Roomkaas is een witte, romige, smeerbare soort kaas die gegeten kan worden op toast of op brood. Deze kaas heeft een milde smaak, maar soms is er meer smaak toegevoegd door middel van fijngehakte knoflook, olijven of dille.

Roomkaas kan ook gebruikt worden bij de bereiding van allerlei gerechten, zoals cheesecake (vergelijkbaar met kwarktaart), of in koude of warme gerechten, zoals pasta’s. In Nederland zijn er verschillende soorten roomkaas, waaronder de frisse zogenaamde zuivelspreads. Roomkaas dient niet verward te worden met smeerkaas (Bron: Wikipedia)

Bereiding

 1. Stop de boter in een grote mengkom en mix het geheel tot een gladde massa.
 2. Voeg de roomkaas toe en mix het geheel goed door in ongeveer 1 minuut totdat de roomkaas goed is opgenomen in de boter.
 3. Voeg vanille-extract en poedersuiker en mix verder op een lagere snelheid, daarna tot een wat hogere snelheid totdat de massa een beetje lobbig begint te worden.
 4. Voeg langzaam de slagroom toe tot dat de gewenste consistentie is ontstaan. Niet al te veel slagroom toevoegen als je wilt dat de mix een wat meer glazuurachtige structuur krijgt.
 5. De crème is nu klaar voor gebruik.
 6. Als je de crème op de cupcakes spuit, moet je de gedecoreerde cupcakes in de koelkast te bewaren vanwege de roomkaas en de slagroom.
 7. Deze zijn maximaal 3 dagen houdbaar.

 

 

Ingrediënten

 • 200 gram stevige roomkaas (Philadelphia of Mon chou)
 • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanille extract
 • 350 – 375 gram suikerbakkerspoeder

 

 

 

 

 

 

 

Recept: glorioustreats.co

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*