Mokkacrème maken

Mokkacrème maken

Print Friendly, PDF & Email

Maak deze lekkere mokkacrème, een heerlijk romige en lekkere vulling en gebruik deze voor in je taart, cupcakes, petit fours en whoopies.

Bereiding


 1. Stop de suiker en het water in de pan met dikke bodem en verhit het al roerende met een pannenlikker op een matig vuur, tot de suiker goed is opgelost. Blijf hier wel bij staan!
 2. Breng dan het mengsel aan de kook en draai het vuur zachtjes en laat het in circa 5 minuten tot een stroop koken zonder er in te roeren.
 3. Neem de pan van het vuur en laat het even af koelen. Laat het niet te lang staan, want dan wordt de stroop hard!
 4. Scheid de eieren, bijv. volgens de methode van het filmpje hieronder. Klop de eidooiers 2 minuten met de mixer, giet dan langzaam de stroop bij de eidooiers, blijf dit goed kloppen tot het mengsel helemaal is afgekoeld. Als je dit niet doet, dan smelt de boter en krijg je geen goede crème!
 5. Aan het geheel afgekoelde mengsel voeg je nu, beetje bij beetje, de boter toe. Pas weer boter toevoegen als het vorige stukje boter geheel is opgenomen.
 6. Meng de oploskoffie met een paar druppels heet water maar net zoveel dat het licht vloeibaar is.
 7. Goed roeren en dan rustig aan de botercème toevoegen.
 8. Nog even door mixen, proeven en daarna (eventueel) nog even laten opstijven in de koelkast. Voor gebruik mix je het weer goed door.
 9. En verwerk de mokkacrème direct in je taart of als toef op cupcakes en strooi er daarna wat kleine balletjes chocolade over heen als garnering.

 

 

Ingrediënten

 • 110 gram witte basterdsuiker
 • 40 ml water
 • 4 eidooiers (L)
 • 250 gram zachte ongezouten roomboter
 • 2 a 3 eetlepels oploskoffie (+paar druppeltjes heet water voor het oplossen van de koffie)
 • garnering: kleine chocolade balletjes

 

 

De makkelijkste manier om je eieren te scheiden, zie je in het onderstaande filmpje

 

Let op: jonge kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, ouderen, en zieken kunnen beter geen rauwe eieren eten in verband met salmonellagevaar.

Je kunt dan beter gebruik maken van kant en klaar eiwitpoeder.

 

 

 

 

2 Comments

 1. Danielle

  Met 1 eetlepel oploskoffie wordt bedoeld 1 el poeder of al opgeloste koffie? En hoe voorkom je dat de boel gaat schiften?

  • Hoi Danielle,
   1 eetlepel oploskoffie is alleen het poeder zelf. Je kunt wel een klein beetje water hier aan toevoegen, doe ik soms ook om de smaak wat beter te krijgen, maar niet te veel water toevoegen dan.
   Om schiften te voorkomen is het belangrijk de ingrediënten koud of op dezelfde temperatuur te verwerken.

   Is je botercreme toch gaan schiften, dan hoef je deze niet weg te gooien, maar kun je het oplossen door de botercreme in een bak met warm water te plaatsen en te verwarmen. Op deze manier krijgen alle ingrediënten weer dezelfde temperatuur en daardoor wordt het weer een mooie creme. Veel succes met het maken van de creme.
   Groetjes Saskia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*