Welke deegsoort voor welke taart?

Welke deegsoort voor welke taart?

Print Friendly, PDF & Email

Welke deegsoort kun je het beste gebruiken?
Mijn ervaring is om voor je taart gebruik te maken van moscovisch deeg of biscuitdeeg. Als je gewoon cakebeslag gebruikt, valt je taart met marsepein of rolfondant wat zwaarder. Daarnaast is moscovisch deeg of biscuitdeeg niet moeilijk om te maken.

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het grote aanbod van kant en klare cakes, verkrijgbaar in de supermarkten, maar deze zijn lang niet zo lekker als je eigen gebakken taart( dit heet een kapsel).

Het is wel handig als je weinig tijd hebt, om een kant en klare cake te gebruiken.
Je kunt echter ook ruim van te voren je taartkapsel(s) maken en invriezen, en pas ontdooien als je deze wil gebruiken voor je taart.
Experimenteer dus met de deegsoorten om zelf te bepalen welke deegsoort jij het lekkerste vindt voor jouw taart!

DSCF6556

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*