Zelfgemaakte marshmallows

Zelfgemaakte marshmallows

Print Friendly, PDF & Email

Maak deze lekkere zelfgemaakte marshmallows en gebruik ze als decoratie op je taart. Of verpak ze en geef ze cadeau aan iemand anders die je lief is. Of eet ze na een lekkere barbecue als toetje. Vandaag is het er echt weer voor. Prik ze aan een grote stok en rooster ze licht op het vuur. Zelf gemaakt is altijd lekkerder!

 

Bereiding

  1. Bestrooi een vierkante (24 cm) schaal royaal met poedersuiker.
  2. Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de poedersuiker, golden syrup en 175 ml water. Verhit tot 120°C-130°C, of tot dat een klein beetje siroop die je in koud water druppelt zich tot een balletje vormt.
  3. Terwijl de siroop verhit wordt, stop je het resterende water in een metalen kom en strooi je er gelatine over.
  4. Zet de kom op een pan zacht kokend water (au bain- marie) tot de gelatine helemaal is opgelost. Houd het warm tot de siroop op temperatuur is. Haal de siroop van het vuur en roer met een garde de gelatine door de hete siroop. Zet deze apart.
  5. Maak een andere kom schoon en vetvrij door deze in te smeren met citroensap en droog te deppen met keukenpapier.
  6. Klop in deze vetvrije kom de eiwitten op tot zachte pieken. Blijf kloppen, terwijl je de siroop langzaam bij de eiwitten voegt, tot de eiwitten zeer stijf zijn. Roer de vanille erdoor.
  7. Verdeel gelijkmatig in de schaal en laat dit minimaal 1 nacht staan voordat je het gaat snijden.
  • Tip: Vervang de gelatine door agaragar voor een vegetarische versie; volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voor een lekker smaakje aan de marshmallows kun je een beetje rozenwater, of pepermuntessence toevoegen voordat je het mengsel laat opstijven.

 

Ingrediënten

  • 125 gram poedersuiker om te bestrooien
  • 400 gram suiker
  • 1 eetlepel golden syrup (of rietsuikerstroop)
  • 300 ml water
  • 4 eetlepels gelatine (naturel)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*