Zijdezachte citroentaart

Zijdezachte citroentaart

Print Friendly, PDF & Email

Wil je een lekkere citroentaart maken met maar weinig vet, maak dan deze lekkere zijdezachtige citroentaart en serveer hem als een lekker toetje na een warme maaltijd. De taart heeft een heerlijk frisse smaak.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bedek hem met bakpapier.
  • Klop de eieren, suiker en citroenrasp met de mixer tot een dikke mousse. Spatel de bloem er voorzichtig door en giet het mengsel in de springvorm.
  • Bak de taart 20-25 minuten tot hij terug veert wanneer u er zachtjes op drukt. Laat hem op een rooster afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, leg de onderste helft in de schoongemaakte sprongvorm.

Voor de vulling:

  • 100 gram citroenbavarois vermengen met 100 cc water.
  • Dan 500 cc ongeklopte slagroom er door heen roeren en het geheel mixen in ongeveer 4 minuten.
  • Als de bavarois stijf aanvoelt, de bavarois een half uur laten opstijven in de koelkast. Daarna verder verwerken.
  • Strijk het mengsel over de taarthelft in de vorm uit tot aan de randen.
  • Leg de andere helft erop en laat de taart afkoelen tot de vulling volledig gestold is.
  • Haal de taart voorzichtig los. Leg hem voorzichtig op een schaal.

Voor het glazuur:

  • Voeg zoveel citroensap aan de poedersuiker toe dat er een dik mengsel ontstaat dat aan de achterkant van een pollepel blijft hangen.
  • Verdeel het glazuur over de taart en strijk het gelijkmatig tot aan de randen uit.
  • Garneer de taart met reepjes citroen.
  • En aan de zijkant eventueel met geraspte amandelstukjes

 

Ingredi├źnten

Voor de taartlaag

  • 2 eieren
  • 75 gram basterdsuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 50 gram bloem
  • reepjes citroen voor de garnering

Voor de vulling

  • 100 gram citroenbavarois (of naturel bavarois + 80 cc citroensap + 20 cc water)
  • 100 cc water
  • 500 ml ongeklopte verse slagroom
  • evt. amandelschaafsel (aan de zijkant van de taart)

Dit lekkere recept van de taartlaag komt uit: De-lekkerste-gerechten-zonder-vet

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.