Zwarte ganache maken

Zwarte ganache maken

Print Friendly, PDF & Email

Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons. Chocolatiers brengen dit op smaak met vruchten, koffie of thee als interieur voor bonbons. Ganache is heel erg lekker om in je taart te verwerken of om je taart mee af te smeren. De taart kan hierdoor superstrak worden afgesmeerd. Ik zag op Youtube een filmpje van Cupcake Savvy’s Kitchen hoe je heel simpel zwarte ganache maakt. Ik vertaalde dit supergemakkelijke recept vanuit het Engels voor jou!

Onze nieuwsbrief van een paar weken geleden ging over friszoete citroenrecepten, een van mijn favoriete smaken. Ook hebben we een nieuwsbrief gepubliceerd over alle tips en trucs voor het maken van een mooie zomerse naked (bruids)cake. In de daaropvolgende nieuwsbrief van Maakeentaart gebruikte ik dit recept zwarte ganache, een heel populair item in de taartenwereld dit jaar, en waarvoor dan? Lees het in een van onze  nieuwsbrieven. Ontvang elke week inspirerende artikelen & tips & trends op het gebied van taart, cupcakes en andere zoetigheden. Ben jij al lid? Meld je aan via: info@maakeentaart.nl o.v.v.nieuwsbrief.

 

Bereiding

  1. Stop de chocolade (druppels) in een grote hoge kom. Als je repen gebruikt moet je deze eerst in kleine stukjes hakken.
  2. Verwarm de ongeklopte slagroom in een pannetje en verwarm deze totdat het net kookt.
  3. Giet de warme slagroom in de kom bij de chocolade druppels.
  4. Laat het 2 minuten staan.
  5. Roer dan met een spatel de chocolade goed door de slagroom, totdat alle chocolade goed is opgenomen.
  6. Voeg dan de zwarte gelkleurstof toe en roer dit nogmaals goed door zodat alles zich goed met elkaar vermengt.
  7. Voor een diepere intense zwarte kleur moet je wat meer kleurstof toevoegen (naar eigen keuze).
  8. Laat de ganache 2 tot 3 uur staan voordat je het gaat gebruiken.

Tips

  • De zwarte ganache kun je gebruiken voor drip cakes en ook voor het vullen en afsmeren van cakes. Als de ganache te hard is geworden, kun je het een heel klein beetje opwarmen voor gebruik.
  • Het recept is voldoende voor een ronde cake van 15 of 20 cm met 3 lagen.
  • Kijk voor tips over het afsmeren van ganache op je taart op www.maakeentaart.nl

 

Ingrediënten

  • 600 gram donkere pure chocolade druppels (in de grote supermarkten in Nederland verkrijgbaar), of repen chocolade. Kies wel voor de extra pure chocolade en van minimaal 70% cacao
  • 300 gram ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel goede zwarte kleurstofgel (of meer voor een nog intensere donkere kleur).

 

Op www.maakeentaart.nl vind je ook nog een recept om stralendwitte (chocolade) botercreme te maken

 

 

Recept: Cupcake Savvy’s Kitchen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*